dugaan di bulan ramadhan. .dugaan. .dugaan

Posted by : normazuin jamaludin at 9:28 PM

salam ramadhan!!

again!!. .long time no see lah. .
ahah. .

okeyh. . hari nie dah masuk ramadhan ke-15. .
maksudnye raya dah nak dekat!! woooohoooo!!
teruja dengan beria sekejap!!
tahniah kepada sesiapa yg masih cukup puasanya ye. .yang tak cukup paham pahamlah. .no raya raya. .dok uma dendiam!!ahaks!!

okeyh. .sepanjang aku puase selama 15hari nie. .aku dapat detect something yang menjadikan diri aku lemah longlai sampai nak pengsan bila adanya dugaan dugaan yang tak sepatutnya. . (alasan nak puasa sekerat hari macam kecik2 dulu) huhuii. . 

dugaan 1 :
rancangan masak masak kat tv. .
hui yg nie mang xboleh blah. .time2 puasalah baru macam macam rancangan masak masak nak kuor kat tv. .ketukketuk ramadhan lah. .kuali oh kuali lah. .10 rasa 100 rasa lah. .hampeh. .nak masak yang nampak lazat je gamaknye. .wahhh~ terliur lorh!!
dugaan~~

dugaan 2 :
cuaca yang panas terik. .
yang nie betul betul dugaan. .saat saat aku kena kerahkan diri bila tengahari buta ade kelas. .waduh. .pakai payung pon boleh tembus lah panasnye. .time tulah terbayangkan air yg lazat lazat seperti soya cincau yang berais ais sampai mengalir lembut. .hufffsssttt!!
dugaan ya ALLAH. . .

dugaan 3 :
bazar ramadhan. .
yang ni sumpah tak tahan. .ya ampun. . .dugaan nya bila pegi bazar ramadhan yang berderet deret lah kedai kedai yang jual makanan yang enak enak bau nya sampai rasa macam nak rasa time tuh jugak. .bukan tuh jer. .bila nampak uncle hensem jual air yg bermacam2 jenis huiiii rasa macam nk wat muka comel kejap mintak simpati supaya uncle ensem tuh bagi rasa setiap air yg dia jual. .huh~nasib baik puasa ler. .
dugaannn~~

dugaan 4 : 
bila perot lapar tetiba. .
aduhai ya ampun. .ini selalu jadi kat aku sendiri. .
lagi lagi time time dah start petang && masa tuh aku still dalam kelas yang sangat sangatlah boringgg~~bila lapar mulalah pikir nak buka apa. .nak masak apa. .pikir nak yang gempak gempak jer cthnye macam nak makan Mcd Chicken Mc Deluxe lah (penggila mcd) , chicken chop lah. .siap lukis2 kat buku lagi nak hilangkan lapar yang melampau tuh. .
dugaan nyeeee~~

oke cukup. .
sebenarnya memang berlambak lambak lagi yang nak disenaraikan sal dugaan dugaan nie. .
tapi xpew. .lain tahun citer lagilah okeh. .
walau bermacam dugaan yg datang time2 nak mencukupkan puasa sebulan. .
kita tetap berjihad nak tunggu sampai maghrib. .
kan kan kan. .
ape susah. .malam top up lah makan banyak2. .ye x??
hahahahah. .
jgn ade yang terbuka time puasa pulak sudah lah. .

orait. .penat sudah. .
adios!!

p/s: puasa memerlukan kesabaran yang tahap babun punya. .so. .be strong with all the ''dugaan-dugaan diatas ye" hehe. .fighting!!



:: till pingu meet cadbury ::

 


1 orang makan cadbury:

KPGisMe said...

bengongsss..ahaksss

Post a Comment

kamu sangat cumel bila bacabaca;)
&& 2x lagi cumel bila kumenkumen;)
see!!dah cumey dah!!kumaoo!!