kemas. .kemas. .kemas = packing finish!!

Posted by : normazuin jamaludin at 10:57 PM 0 Comments

dengan nama ALLAH yg Maha Penyayang~

salam readers!!

tgk ni . .





hah!! banyak kan baju aku??
giler bersepah siput aku tgk. .
haish. .


after 3 hours. .





tarrrraaaa!!!
finally siap jugak aku kemas kemas!!yahoooo!!
banyak tak banyak x??
entah muat ke tidak kete xtaulah..
ni tak termasuk tilam lagi..
haih!!
almaklomlah 1st time kena dok ruma sewa. .
wish me luck for my last sem oke!!
i really2 want to grad on time with many star!! aiceh star konon..huhu

sok kena gerak pepagi. .
biase lah bapak aku kalo nak anto aku tak sah kalo tak pepagi nak geraknye..
terbaeeekkk lahh!!

so sekarang mau tido!!
nitez u'ollz!!


p/s; gonna miss my MAK yg jadik kawan gadoh2 kat ruma && my ABAH yg selalu bebel2. .
hahaks!!
gonna miss everything!!
(gaya yok2 macam nak pergi KOREA jer,,euwww) huhu~






:: till pingu meet much more cadbury ::





nervous!!

Posted by : normazuin jamaludin at 12:10 AM 0 Comments

dengan nama ALLAH yg Maha Mengetahui..


ALLAH je tau ape perasaan aku sekarang..
sumpah!!
aku sangat takot && nervous. .
nak buat ape pon tak kena..

&& i dont like this bad feeling!!!
absolutely dont really2 like this damn feeling!!

ya ALLAH. .


p/s; can't stop thinking. .&& can't stop make such annoying assumption. .help~






:: till pingu meet cadbury ::


hape pon tak boleh~~

Posted by : normazuin jamaludin at 1:04 AM 0 Comments

dengan nama ALLAH yg Maha Pengampun...
salam..

before that..marimari kite ramairamai sedekahkan Al-Fatihah kepada mangsamangsa tanah runtuh dekat rumah anakanak yatim hulu klang..


amin~~
semoga merekamereka ditempatkan di golongan orangorang yg mulia~


sekali lagi kita dikejutkan dengan berita yg sungguhsungguh menyayat hati..
mau tak nye..
siyesly aku sampai menitis air mata tengok berita tv3 tadi..
bukan aku je..korangkorang pon rase yg sama kan??
hm..
mungkin ade hikmah disebaliknye && ALLAH lebih sayangkan merekamereka~
(T_T)

okeyh stop!!
bukan nak citer nie..
nak citer yg aku gilergiler takot sekarang..
(muka real takot okeyh)

ini bukan sebab tgk citer hantu mak limah balik kampong ke hape..
ini sebab...
....
....
..
..
.

MY EXAMINATION RESULT WILL BE OUT ON THIS WEDNESDAY!!!
(terabur grammar!!fail tol!!)

ye!!
result!!!!!!
OHMMMMMGGGGGGGGGGGGGG!!!!
pengsan kejap!

sumpah takottttt!!!!!!
lagi takot dari tgk thriller KARAK..(kecoh!thriller jer kot)
whatever!!
yg penting hati dah gedebasgedebus dah ni..
mau tak nye..
aku memang dilahirkan untok takot + nervous bila nak tengok result!!


plzzzz...doakan no "repeat" paper this sem!!

aku takot nak tengok result sebab....
...........
.........
......
....
...
..
.
.
.
.
.
.
.
aku takotlah!!!!

mesti dalam kepala hotak korang cakap camni,'' alah,kecohlah minah nie,,macamlah boleh bawak mati"

eh..so what??

memang boleh mati kalau something unpredictable happen kan..
contoh;


---->terkejut yg melampau dengan result yg giler terok..
---->happy tahap gaban sampai meroyan tengok result yg giler bagos..


okeyh~
tolong&&mintakmintak lah korangkorang yg baik hati lagi pemurah + cantik+hensem...
doakan aku dapat yg terbaik..not only me..aku pon akan doakan kawankawan aku jugak..
aku dah buat yg terbaik..
so tawakkaltualallah~~
adios!!



p/s; 

Hitler:

If You can’t Fly !
“Run”
If You can’t Run !
“Walk”
If You Can’t Walk !
“Crawl”
But Keep Moving Towards Your Goal!






:: till pingu meet much more cadbury ::









dah reti dah!!!!!!!

Posted by : normazuin jamaludin at 3:55 AM 0 Comments

dengan nama ALLAH yg maha Pengasih..

salam!!
juz a veryveryvery short post to mention that """SAYA DAH PANDAI BUAT HEADER SENDIRI!!!"""

takpercaya???

see this!!





 (dengan muka yg beria bangga)
aku buat sendiri okeyh!!tengok sampai pagi aku bersengkangkang mata yg dah sememangnye sepet nieh..haihhh..


hahahahaha!!
disini bukan nak riak mahupon takbor okeyh..tapi nie kenyataan!!
but this is only one of the process of learning for me dalam dunia berblogging nie..
actually banyak lagi yg aku kena belajor okeyh since aku nie baru suamsuam kuku kaki lagi kat blogging world nieh..

walaupon tak sesantek headerheader blogger lain but im reaaallllyyy reaaaaaaalllllyyyyy proudddddd of myselff!!(tepuk tangan sendiriiii)

okeyh!!enough!!
penat &&& sangatsangat lah ngantuk tahap gabanto marsello..
nitez u'ollzssss!!!
adios!!



p/s;maaf ayat terabor terabai coz im really2 tired+sleepy now..(-__-)..



:: till pingu meet many more cadbury ::



11 tips elak bosan dalam lift

Posted by : normazuin jamaludin at 12:47 AM 0 Comments



1. Masa korang hanya berdua je dengan orang yg korang tak kenal, cuit bahunya! Pastu korang pura-pura tengok tempat lain.. 





2. Buat muka menyeringai kesakitan sambil pegang kepala korang dan menjerit "Diam, semuanya diam!". 






3. Disyorkan bawak kamera dan ambik gambar semua orang yang ada di dalam lif. 






4. Bawak meja dalam lift. Jika ada yang masuk, tanyakan apakah mereka sudah membuat temujanji? 




5. Letakkan sebuah bungkusan di sudut lif, jika ada yang masuk, tanyakan apakah mereka mendengar bunyi tik...tik...tik...





6. Korang pura-pura jadi pramugari! Tunjukkan prosedur keselamatan penerbangan seperti di dalam kapalterbang.





7. Masa pintu tertutup, beri pengumuman kepada semua orang. "Bertenang, jangan panik, nanti pasti terbuka lagi!".





8. Bukak beg tangan korang, sambil melihat dalam beg tangan, tanyalah "Udaranya cukup tidak disitu?"





9. Diam dan jangan bergerak sama sekali di sudut lif, menghadap dinding, jangan sesekali keluar.







10. Dengarkan suara di dinding lift dengan stetoskop.(kalau ada)







11. Buatlah garis di lantai sekeliling korang menggunakan kapur, lalu beritahu "Ini adalah wilayah SAYA"








(sumber;pakcik gugle lah)





selamat mencuba!!!ngeh3!!(^_^)v




:: till pingu meet cadbury ::







MAK YATI TERBAIKKKKK!!!

Posted by : normazuin jamaludin at 11:30 PM 0 Comments

dengan nama ALLAH yg maha Pengasih..

siapa mak yati???
kenal ke??

hahahaha...
kalau aq ofkoslah kenal..well actually MAK YATI is MY BEST MOM EVER!!!
xpercaye ke??

percayalah!!
mcm nieh hah!!halusssssssssss....
hehehe..
okeyh2..senang citer camnie..nak bg korangkorang percaya yg mak aq terbaik..

1. mak yati seorang yg rajin;
mau xnye..mak yati selalu bizi kesana kemari tolong orang masak tok sesuatu program besar di kampung aq..bukan setakat itu kerja2 amal macam mencantikkan kampung pon beliau join skali..sedangkan ade ramai lagi orangorang yg boleh buat...

2. mak yati seorang yang kuat;
yup!!mak yati kuat!!kuat bekerja!!sampai sabtu ahad timetable beliau memang penuh dengan segala macam aksi program..
mengalah kan artis u'olls!!haha

3. mak yati seorang chef terhandal;
wahhh!!siyesly..beliau memang chef terhandal di rumah..
segala yg dimasak sentiasa ummmmpphhhh walaupon hanya sardin!!xcaye??try dtg ruma lah!!

4. mak yati seorang pendengar setia;
beliau sentiasa mendengar segala macam tujuh orang anak punya masalah..
walaupon benda kecik cthnya; seorang anaknye mengadu xboleh berak selama 4 hari..

5. mak yati seorang counsellor terhebat;
memang cool giler sebab beliau bukan setakat mendengar segala macam masalah pelik2 anaknye tp juga memberi nasihat yg berkesan..

6. mak yati sporting giler;
kalau cerita pasal pkwe ke ex pakwe ke mahupon hanya kawan beliau xkisah && boleh jdk dr LOVE lagi wei...

wahhh..sebenonye bnyk lagi tapi ini yg diantara carta yg tertinggi!!
korangkorang ade???korangkorang mampu???
huhu..xmampu!!


&& the most important is aq SAYANG GILER NAK MATI KAT MAK YATI!!
she's only one in the world!!
xsama ngn mak korangkorang!!
tanpa mak yati xadelah aq kt dunia nie!!
waaaahhhh!!touching sungguh!!
anyway sempat lagi kot nak wish HAPPY MOTHERS DAY to mak yati && suma mak2 kt dunia nie..
for me,,hari2 tu hari ibu tau kankan mak???

okeyh stop sini!!


sebelom tuh nielah mak yati terchinta!!!





mak yati memang terbaikkkkk!!!muah3!!

okidoki!!stop sini!!
adiossss!!!!

p/s;
Mother, I love you,

For all that you do.

I’ll kiss you and hug you,
Because you love me, too.
You feed me and need me,
To teach you to play,
So smile because I love you,
On this Mother’s Day(^_^)






:: till pingu meet cadbury ::



kenapa perempuan cantik bila pakai tudung???

Posted by : normazuin jamaludin at 9:38 PM 0 Comments

dengan nama ALLAH yg maha PENYAYANG..



1.kenape pompuan cantik pakai tudung?..sebab

DIA NAK TUTUP AURAT



2.kenapa pompuan cantik pakai tudung?..sebab

DIA NAK JAGA MARUAH DIRI,KELUARGA & SEANGKATAN DGNNYE..



3.kenape pompuan cantik pakai tudung?..sebab

DIA CANTIK..



4.kenapa pompuan cantik pakai tudung?..sebab

DIA X NAK TUNJUK KECANTIKAN DIRI DIA..



5.kenapa pompuan cantik pakai tudung?..sebab

DIA ANAK SOLEHAH..



6.kenapa pompuan cantik pakai tudung?..sebab

DIA DENGAR CAKAP MAK BAPAK DIA..



7.kenapa pompuan cantik pakai tudung?..sebab

DIA HORMATI ORANG LAIN && NAK DIRINYA JUGAK DIHORMATI YG BUKAN MUHRIM..



8.kenapa pompuan cantik pakai tudung?..sebab

DIA TAKUT APABILA DIA TAK PAKAI TUDUNG.. ORG TENGOK DIA CANTIK...&& ADA NIAT YANG TAK BAIK TERHADAP DIRI DIA..



9.kenapa pompuan cantik pakai tudung?..sebab

DIA X NAK DIMINATI RAMAI LELAKI SANGAT..



10.kenapa pompuan cantik pakai tudung?..sebab

DIA X NAK MENYUSAHKAN ORANG LAIN..



11.kenapa pompuan cantik pakai tudung?..sebab

DIA NAK DAPAT PAHALA..



12.kenapa pompuan cantik pakai tudung?..sebab

DIA NAK ELAKKAN DIRI DIA DARI BUAT MAKSIAT..



13.kenapa pompuan cantik pakai tudung?..sebab

SUPAYA DAPAT MENJADI CONTOH PADA POMPUAN LAIN..



14.kenapa pompuan cantik pakai tudung?..sebab

SUPAYA LELAKI YANG BERIMAN JE YANG SUKE DIA



15.kenapa pompuan cantik pakai tudung?..sebab

DIA DENGAR SURUHAN NABI..



16.kenapa pompuan cantik pakai tudung?..sebab

DAPAT MENGURANGKAN NAFSU LELAKI..



17.kenapa pompuan cantik pakai tudung?..sebab

RAMBUT POMPUAN ADALAH MAHKOTA BAGINYA..JADI JANGAN SEWENANGNYA MENUNJUK KEPADA LELAKI..KERANA JIKA ANDA MENUNJUKKANNYA BERMAKNA ANDA TAK BERNILAI (LOW CLASS)...(no offence hah..) KERANA MAHKOTA ANDA TELAH DILIHAT OLEH SEMUA LELAKI (kecuali keluarga)



18.kenapa pompuan cantik pakai tudung?..sebab

DIA TAK NAK RAMBUT DIA DITARIK, DIGANTUNG DENGAN BARA-BARA API DAN DIBAKAR DENGAN DAHSYAT DEKAT AKHIRAT KELAK..


(nie aq amek dari pakcik google)

seronok sebenornye pakai tudung..
tp ade jgk yg kt luor sane dah salahgunakan pakai tudung nie..
ramai je teenagers skang pakai tudung tp still buat maksiat..
ade jgk time suka pakai time xsuka sepah2 dia lempor tudung dye..
hmm..aq pon xperfect mane tp cube nk ikot suruhan yg 1 nie..kan elok kite saling beringat..ye x??

conclusion kat sinie..jomlah kpd kaum2 hawa hawi..kita pakai tudung..
sebenonyer kita nampak lagi cantik kalau pakai tudung..
kan ALLAH suka hamba2nya yg ekot perintah-NYA..
xcaye cube try..

meh tgk bwh nieh sbg contoh!!


cantikkan irma dah pakai tudung..dah cantik && makin cantik..



 nak lagi??hamek nieh..

cantikkkk!!




okidoki..stop sinie..
renung2kan && selamat beramal..(^_^)v
wslmmm..



:: till pingu meet cadbury ::



the real friend(^_^)v

Posted by : normazuin jamaludin at 12:53 AM 3 Comments

dengan nama ALLAH yg maha Pengasih..


tajuk nak serius kan..
hahaha..
saje..teringat kat kawan2 aku..
yg sentiasa ade susah senang..
yg sentiase berharok2-an..
bkn senang nak dpt kwn yg tol2 real punye mcm diorang nieh..
especially myschoolmate-fara,mai kecik,ayu & bla3..nak sebut sowg2 mang xdaye lah kan..
&& jgk the latest; mylevelmate termasok roomate..
ika, aten, fyra, zyno, iepah, liza & bla3 jgk..
xdaye jgk nak sebut sorang2..hahaha
ops tertinggal..myclassmate && mycoursemate jgk!!
wah..ramai rupenye kwn2 aq nieh..
baru perasan..
korang terbaik!!


budak2 sekalian!!
aq harap korang still jdk the real friend aq mcm yg bwh nie smpai mati okeyh!!



'Kawan sejati itu ibarat tangan dan mata, saat tangan terluka mata menangis dan saat mata menangis tangan menghapusnya...Kawan sejati adalah kawan yg ada di saat kita senang dan susah, kawan yang menolong kita tanpa ragu/syarat...Kawan sejati adalah kawan yg tertawa bersama kesenangan dan menangis bersama penderitaan' 


korang buat aq percaya yg kawan sejati still ade kt dunia nie..
walaupon kdg2 ade selisih paham+++& seangkatan dgnnye..korang still ade ngn aq..
maybe aq bukan kawan yg baik pulak suka buat muka an..haha..
tp aq cube tok jdk kwn yg baik++sengal2 tok korang...terharu x??terharu lahhh!!!

kawan yg baik ialah===>

1.kawan yg selalu tegor kalau ade silap kite..
2.kawan yg selalu perasan bile ade perubahan yg drastik mahupun spastik kt diri kite..
3.kawan yg cuba buat kite senyum+sengih+gelak walaupon dia tau yg kite xkan gile mcmtuh..
4.kawan yg layan karenah kite walaupon diorang rase nak hempok jer mase tuh sbb diorang tgh bizi+ade keje+ade assignment+ngah borak ngn pkwe masing2..
5.kawan yg tahu beza lawak, gurau && seriusss..
6.kawan yang percaya kite walau ape pon mslh..
7.yg dirinya tegak untok kite..
8.yg jiwenye ade chemistry ngn kite..means sekepaleee..

aq bangga ade kawan mcm korangkorang!!!
wahhhh~~
(sambil bermuka bangga yg beria)--bygkan okeyh!!haha

okeyh cukup!!
mls nak puji korang lebih2..
meletop2 kang sbb terlebih puji..ngee~~

sebelom tuh hamek nie!!

nie myschoolmate yg giler mengong!!rndu korg!!

myclassmate yg terbaikk!!


mylevelmate yg biol tp pling terbaikk!!hahaha
aten xnpk mukeee...

okeyh..
ckup x???
xcukup esok2 sambong!!
dah penat lorh..
hehehe...
wslmmmmm!!nitez u'ollZ!!


p/s;bestfriend is a [promize]..not a [label]..




:: till pingu meet cadbury ::