resepi cikpingu : kek batik full of love (^_^)v

Posted by : normazuin jamaludin at 10:56 PM 0 Comments

dengan nama Allah yang Maha Pengasih

hello dear diary. .
malas nak intro panjang lebor + mengarot bagai. .
just straight to the point oke?
hehe. .

actually petang tadi rasa nak makan kek batik so try2 lah buat. .
eh2. .jadi lah pulak kan && mak abah tercinta cakap sedap && dah boleh bukak kedai kek batik. .then siap soh jual kain batik lagi tuh. .hahaha. .

jom try buat jugak!!
-
-
-
firstly sediakan bahan bahan nya lah kan ::

1) 1/2 buttercup
2) 300 gram milo
3) 1 tin susu pekat
4) biskut marrie brand tak kesah. .ape ape pon boleh. .


cara-caranya ::

1) panaskan periuk atau kuali di atas dapur (basic nih perlu mention jugak huhu)
2) masukkan buttercup dan kacau sampai cair.
3) masukkan 1 tin susu pekat manis berkrim nyum2 && still kacau sampai sebati. pastikan api  
    still on && kecil.
4) masukkan 300 gram milo && still kacau sampai lumat sebati.
5) masukkan biskut marrie yang telah di patah riuk kan jadi bentuk yg lebih kecil && 
    kuantiti biskut boleh terpulang pada empunya badan nak letak banyak atau sikit. then  
    kacau sampai sebati.
6) matikan api && masukkan adunan tadi ke dalam loyang ataupun bekas yang besar.
7) ratakan adunan dalam loyang atau bekas & masukkan dalam peti ais selama 20 ke 30 
    minit..
8) kek batik siap sedia untuk dimakan nyum2. .


okeyh. .
selamat mencuba. .

p/s; sedang makan kek batik yang semanis saya. .uhuks!! (memerasankan diri)



:: till pingu meet cadbury ::




ohhh kereta idaman. .datanglah padaku~~

Posted by : normazuin jamaludin at 11:23 PM 3 Comments

dengan nama Allah yang Maha Pengampun. .

hai . .hai. .&& hai dear diary. .
memalam yang sejuk && ditemani bunyi-bunyi katak yang tak reti penat panggil hujan nie alangkah indahnya kalau dapat memejamkan mata atas tilam yang empuk berselimutkan gebor (in jawa) @ selimutlah kan. .hehe. .
tengah dok sedap-sedap melayan perasaan sambil dengar lagu korea tetiba terberangan yang ini---------> kereta lembu idaman. . .

wahah!! ini dia kereta yang aku dok berangan-berangan kan tuh. . 
tadaaaaaa!!!!!

mini cooper cabrio


hahah!! smart tak? smart tak? smart x?
inilah yang diidam-idamkan tuh yang kononnya boleh dapat 10. .
lebih kan? tinggi cita-cita kan?. .lesen pon tak lepas lagi dah berangan mini cooper. .huh. .hampeh. .kuhkuh. .
tapi tak kesah lah kan. .mana tahu berangan-berangan tetiba jadi kenyataan. .wahh. .seronok neronok lah masa tuh kan. .aiyoo berangan lagi sudah. .
aku suka tengok kereta nie. .seriously 1st time nampak masa aku kat kolej uitm. .gila dahsyat student tuh dah pakai kereta tuh. .tapi no wonder lah sebab dia pon nampak macam loaded semacam je. .kalau kereta dia lalu sebelah aku yang hari-hari cuma jalan kaki nak gi kelas perhhhhhhhhhh tak berkelip mata tengok kereta dia. .opsss! bukan jakunis oke cuma terpegun tengok kereta idaman. .ofkoslah kan kereta aku pulak dia curik. .hahahaha. .perasan lagi. .
hope sangat malam nie aku mimpi bawa kereta mini cooper kesayangan together-gether sekali ngan mak bapak aku kat sebelah. .huhuiii. .syook gitu. .

oke stop sini. .
hanya mau berkongsi bukan mau langsi ma. .
anda pula bagaimana kereta idamannya??
hehe. .
adiosta!!


p/s; dream your dreams which a size too big and then you can grow into them. .lets go dreaming!!ahaks!!



:: till pingu meet her mini cooper ::


patut ke aku panggil kau SAHABAT @ KAWAN ??

Posted by : normazuin jamaludin at 1:36 AM 2 Comments

dengan nama Allah yang Maha Penyayang. .

hari ini cukup seminggu bertapa di rumah manis rumah setelah 2 tahun setengah bertarong mendapatkan segulung diploma. .
ouuhhh. .
sakitnya bila fikirkan segala susah payah, segala yang pahit-pahit. .
sehinggakan aku hilang seseorang yang aku panggil kawan dahulu. .tapi tidak sekarang. .
oke tak mau cerita yang ini. .

Alhamdulillah aku berjaya lepas segala susah payah itu. .
&& sekarang cuma menunggu saat-saat result exam keluar. .&& ini adalah scary oke. .
sebabnya this is my last result to make sure either aku dapat grad on time or tak mau cakap yg ini jugak. .paham2 oke. .

selama 2 tahun setengah ini juga aku dikelilingi orang-orang yg sentiasa memberi semangat selain family aku sendiri. .
bila jauh dari family tercinta. .
orang-orang ini juga yang selalu ade time susah senang. .
orang-orang ini juga yang selalu membuat aku ketawa. .
orang-orang ini juga yang menjaga aku time aku sakit. .

siapa orang-orang tu??
orang-orang itu adalah yang aku panggil kawan. .
yang aku panggil sahabat. .
yang aku panggil teman. .

walaupun kadang-kadang kita tak sependapat. .
walaupun kadang-kadang kita bermasam muka sesama sendiri . .
tapi itu tak lama. .
sebabnya kau yang aku panggil sahabat tak akan biarkan gadoh-gadoh yg dalam jangka masa yang lama. .
sebabnya kita perlukan satu sama lain. .

ada satu pepatah kata. .pepatah kot. .huhu. .boyfriend or girlfriend bila hilang boleh dicari. .tapi kalau kawan, susah nak dicari yang betul-betul boleh digelar kawan. .
kan3??
bukan nak kata boyfie or gurlfie itu tak penting bagi yang dah berpunya kan. .
hah. .camnie2. .kawan didahulukan boyfie or gurlfie diutamakan. . .ahah!! 
boleh kan?. .

terima kasih sahabat. . terima kasih kawan. .
yang sentiasa menjadikan 2tahun setengah tu lebih bermakna. .
sumpah aku sayang kamu kamu giler nak mati. .
&& aku tak akan lupakan kamu kamu walaupun kita terpaksa berpisah untuk teruskan perjuangan kita sebagai student. .

so patut ke aku panggil korang sahabat?????


ya!! sangant-sangatlah patut!!. .sebab kamu kamu sahabat aku yang tak ada gantinya oke. .


ikhlas dari hati yang tulus~~


tinggal kenangan~ going to miss all of you. .






p/s; friends are like balloon. .if you let them go, you can't get them back. .so i'm going to save you in my HEART so i was never loose you. .(^_^)v
friend till end!!




:: till pingu meet her bestfriends eva ::






i'm so sorry;(

Posted by : normazuin jamaludin at 1:28 AM 0 Comments

dengan nama ALLAH yang Maha Pengasih. . .


lagi sekali aku meninggalkan belog kesayangan aku ni sorangsorang. . .
ouuuhhh. .
so saaddd. .
tengok!! dah bersawang dah dia. .siap ada sarang kerengga lagi. .
huuu~ i'm really really sorry because has bees abandoned you for a long time. .
please forgive me oke. .
i will try to be good owner to you. .

oke cukup. .dia dah tak merajuk dah. .
hahaha. .

i'm back!!
lama betul aku tak mengepos apeape kat sini. .
busy with my final year lah beb. .
&&
now dah abes dah segala ke-suffer-an. .
alhamdulillah. .
mintakmintak dapat result yang baikbaik saja. .
doakan juga~~

oke esok sambung lagi cerita. .
now time to sleep. .
selamat malam dunia (^_^)v

adios!


p/s; belog dah siap di clean up & di make up bagi santek macam tuannya. .hahahaha





:: till pingu meet cadbury again & again ::