owh langau!! pi men jauh2!!

Posted by : normazuin jamaludin at 11:44 PM 0 Comments

dengan nama Allah yang Maha Mengetahui. .

the main topic hari nie nampak sangat marah. .yeah!! that's true!!. .marah. .kecewa. .plus tak tahu dah nak kata apa. .

why ek??

why kau tanya aku??

huh!!

ni semua sebab penyokong Harimau Muda yang kononnya time MENANG disanjung tinggi. .tapi bila KALAH dikutuk kataknya mereka mereka tuh. .
ouh. .
sedih dengan sikap macam ni. .
macam2 ayat yang langsung tak membina yg sempat aku terbaca kat fb ngan twitter. .
ada juga yg kutuk habis!!
then lagi satu. .its really annoying bila time opposing team scores, ramai keluar awal kononnya takut jam plak kan nak keluar sesak2 nanti. .ouh. .that's really2 hurt. .
apalah salah nya bagi semangat & tunggu sampai habis. . .
tak luak hape pon. .
merekamereka dah buat yg terbaik atas padang tu. .apekan daya. .malam nie bukan rezeki diorang kan. .

hape pon Harimau Malaya tetap dihati!!. .
go Harimau!! korang boleh pergi jauh!!. .

‎'KITA TAK LAYAK BERSORAK KETIKA MENANG JIKA TAK MAMPU MENYOKONG KETIKA KALAH'
If You Ashamed To Stand By Your Colours, You Better Seek For Another Flag !
so 'lalang' ! pegi men jauh2 !

#selamanya selamanya Harimau Malaya !

-credit to kyna kuna


adios!!. .


:: till pingu meet cadbury ::



cakapcakap hari ini. .

Posted by : normazuin jamaludin at 1:42 AM 0 Comments

dengan nama Allah yang Maha Pengasih. .

cakap cakap hari ini -------->


that is true right??
siapa yang kata senang nak lupa orang yang pernah wujud dalam hidup kita sila angkat ibu jari kaki. .
.
.
.
.
hah tengok!!
sorang je yang angkat. .
&& orang tuh adalah orang gila yang takde perasaan kot aku rasa. .
or mungkin jiwa kacau setelah kena tinggal. .
atau mungkin otak dia dah sengal sengal ubi selepas hentak kepala kat dinding akibat dari frust yang melampau. .
ouh mungkin aku dah start mengarut. .

bagi aku. .its take almost 1 or 2 decades or the whole life to forget that such things. .
wow. . .sakit tuh. .
hehe. .
just imagine lah kan bape lama nya lahai. .


adios!!




:: till pingu meet cadbury ::

tabik springgggg!!! (^_^)v

Posted by : normazuin jamaludin at 12:30 AM 4 Comments

dengan nama Allah yang Maha Pemurah. .


alhamdulillah ya Allah. .
terima kasih Allah. .
HARIMAU MUDA memang terbaikkkkkk!!!


inilah dia barisan skuad harimau muda yang mengaum gila dahsyat kat Indonesia yang juga mengharumkan nama Malaysia di depan Indonesia yang sememangnya memandang rendah kat pasukan ini. .
wahhhh!! ini siyes bangga seyh!!

rasanya bukan aku sorang kot yang bangga kan diorang ni. .berjuta rakyat malaysia juga same macam aku skang nie. .
alhamdulillah sekali lagi. .
berbaloi aku ngadap tv sambil terangkat2 kaki yok2 macam aku yang sepak bola dengan akak kesayangan aku yang masih dalam pantang yang aku rase dia pon terlupa yang dia dalam pantang sebab ikot sama menjerit plus terangkat2 kaki. .
hahahah!!. .

lagi satu. .
ini cuma pandangan aku saje kot. .
Allah sekarang bayar cash. .
Maha Adil. .
macam mane "BAIKNYA" rakyat indonesia layan pasukan negara kita kat sane && sekarang diorang yang mendapat. .
bukan nak mengata plus mengutuk. .
tapi kenyataan. .
sedarlah wahai indonesia. .kat malaysia jugak orang2 kau carik makan. .

tapi adatlah kan. .dalam pertandingan cuma 1 pemenang && menang kalah adalah usaha sendiri && takdir dari Allah swt. .

tahniah lagi sekali kepada semua pemain Malaysia!!
KFCM, Mohd Muslim, Badrul Bahtiar && lain2. .you are the best ever!. .

rakyat mencerminkan negara!
majulah sukan untuk negara!!! yeah!! (semangat sungguh)

adios!!

p/s; jangan malam ni aku ngigau sepak bola sudahlah. .huhu~



:: till pingu meet cadbury ::



good luck!! (^_^)v

Posted by : normazuin jamaludin at 12:26 AM 0 Comments

dengan nama Allah yang Maha Pemurah. .


just short post to wish all SPM candidates ::



good luck dude!!
try your very best!!

tips ::

do;
1--study & pulun habis habisan. .
2--solat yg wajib jangan tinggal tepi jalan. .
3--doa banyak banyak kasi tenang hati & dipermudahkan. .
4--tawakal. .

don't;
1--study last minit. .
2--tension yang melampau nanti boleh hilang ape yang dah study. .
3--overconfident. .
4--tidur lambat. .
5--cek jawapan dengan kawan. .lets bygone be bygone oke. .

amalkan;
----> baca surah yassin setiap hari. .setiap kali terjumpa ayat (mubiiin) yang ada dalam yassin tuh disyorkan berhajat atau berdoa. .


lastly. .
buat yg terbaik!!
caiyokkkkk!!


:: till pingu meet cadbury ::



dislike button adalah perlu di facebook~

Posted by : normazuin jamaludin at 1:21 AM 0 Comments

dengan nama Allah yang Maha Pemurah. .

hai readers. .
jom lepak lepak. .hehe. .
lepak sambil makan choki choki nak?. .
aku ada banyak choki choki ni. .siapa nak sila angkat ibu jari kaki belah kanan!!. .hehe
eh. .alamak!! choki choki habis bro. .

oke cukup intro yang tomei. .tomei ke?hehe
macam yang kita tahu kan facebook sangat sangat lah famous sekarang ni. .
termasuklah aku jugak yang always nak tengok itu ini. .update itu ini. .
korang pon kan?

biasanya segala status yang di update mesti keluar kat wall setiap friend kita kan?
&& masa tuh jugak ada yang suka menge-like status yang di update atau apa apa lah yang boleh di like nya. .
tapi kenapa ye tak ade button or icon dislike?
memanglah ada rasionalnya tak ada icon ni. .

tapi kadang kadang kalau ada situasi macam ni----->

''status sipolan binti sipolan; haiew ape citew wargew2 fesbuk arie niew,,sayew hope semuew shart jeww. .''


ouh. .euwww. . .annoying lah baca. .tak nak baca pon sebenarnya tapi masalahnya dah ternampak kat wall kan. .
yang nie serius nak tolong dislike kan. .macam orang tak ada gigi lorhhh~


ada jugak yang macam ni ::

''status sipolan bin sipolan; ayg. .anje rindu kat ayg. .ayglah segala2 nya bagi anje. .anje syg ayg cgt2. .muah!''

ouuuhhh. .romantiknya korang! sumpah!!. .haiyoo. .tapi tak payah kot nak show off sangat kat facebook tuh. .macam korang je yang ada awek or pakwe kan??
kalau dah kahwin takpelah. .memang tak kisah sebab memang dah sah ikatan diorang tuh. .ini baru ubi nak hidup aku tengok. .esok tiba tiba putus tak ke malu sendiri. .
boleh je nak buat status macam nie tapi tapis sikit. .tak pon send mesej je sudah kat orang yg kita sayang. .tu dah cukup dah. .
fikir dulu sebelum buat status macam ni oke. .kalau ada button dislike aku orang pertama yang klik. .bukan jeles or apa tapi that's annoying lah dude. .


&& banyak lagi situasi yang rasa nak meng-dislike je status yang keluar kat wall. .
nak cerita pon annoying kot. .

ini bukan jeles or apa. .memang masing-masing punya hak nak post apa kat wall diorang kan. .
tapi aku rasa facebook sangat terbuka && semua orang akan tahu apa yang kita post. .
so apalah salahnya kita post yang elok-elok yang enak dibaca. .
tak adalah orang nak cari cari button dislike yang memang tak ada tu kan. .
engatlah ye, status yang kita post melambangkan macam mana diri kita. .

fikir fikirkanlah sendiri. .
bukan nak mengutuk sesiapa tapi cuma nak berkongsi cerita. .


engat oke. .status melambangkan diri kita so just behave in what you want to post. .


oke. .cukuplah. .
adios!!!



:: till pingu meet cadbury ::