dislike button adalah perlu di facebook~

Posted by : normazuin jamaludin at 1:21 AM

dengan nama Allah yang Maha Pemurah. .

hai readers. .
jom lepak lepak. .hehe. .
lepak sambil makan choki choki nak?. .
aku ada banyak choki choki ni. .siapa nak sila angkat ibu jari kaki belah kanan!!. .hehe
eh. .alamak!! choki choki habis bro. .

oke cukup intro yang tomei. .tomei ke?hehe
macam yang kita tahu kan facebook sangat sangat lah famous sekarang ni. .
termasuklah aku jugak yang always nak tengok itu ini. .update itu ini. .
korang pon kan?

biasanya segala status yang di update mesti keluar kat wall setiap friend kita kan?
&& masa tuh jugak ada yang suka menge-like status yang di update atau apa apa lah yang boleh di like nya. .
tapi kenapa ye tak ade button or icon dislike?
memanglah ada rasionalnya tak ada icon ni. .

tapi kadang kadang kalau ada situasi macam ni----->

''status sipolan binti sipolan; haiew ape citew wargew2 fesbuk arie niew,,sayew hope semuew shart jeww. .''


ouh. .euwww. . .annoying lah baca. .tak nak baca pon sebenarnya tapi masalahnya dah ternampak kat wall kan. .
yang nie serius nak tolong dislike kan. .macam orang tak ada gigi lorhhh~


ada jugak yang macam ni ::

''status sipolan bin sipolan; ayg. .anje rindu kat ayg. .ayglah segala2 nya bagi anje. .anje syg ayg cgt2. .muah!''

ouuuhhh. .romantiknya korang! sumpah!!. .haiyoo. .tapi tak payah kot nak show off sangat kat facebook tuh. .macam korang je yang ada awek or pakwe kan??
kalau dah kahwin takpelah. .memang tak kisah sebab memang dah sah ikatan diorang tuh. .ini baru ubi nak hidup aku tengok. .esok tiba tiba putus tak ke malu sendiri. .
boleh je nak buat status macam nie tapi tapis sikit. .tak pon send mesej je sudah kat orang yg kita sayang. .tu dah cukup dah. .
fikir dulu sebelum buat status macam ni oke. .kalau ada button dislike aku orang pertama yang klik. .bukan jeles or apa tapi that's annoying lah dude. .


&& banyak lagi situasi yang rasa nak meng-dislike je status yang keluar kat wall. .
nak cerita pon annoying kot. .

ini bukan jeles or apa. .memang masing-masing punya hak nak post apa kat wall diorang kan. .
tapi aku rasa facebook sangat terbuka && semua orang akan tahu apa yang kita post. .
so apalah salahnya kita post yang elok-elok yang enak dibaca. .
tak adalah orang nak cari cari button dislike yang memang tak ada tu kan. .
engatlah ye, status yang kita post melambangkan macam mana diri kita. .

fikir fikirkanlah sendiri. .
bukan nak mengutuk sesiapa tapi cuma nak berkongsi cerita. .


engat oke. .status melambangkan diri kita so just behave in what you want to post. .


oke. .cukuplah. .
adios!!!



:: till pingu meet cadbury ::




0 orang makan cadbury:

Post a Comment

kamu sangat cumel bila bacabaca;)
&& 2x lagi cumel bila kumenkumen;)
see!!dah cumey dah!!kumaoo!!