resepi cikpingu : kek batik full of love (^_^)v

Posted by : normazuin jamaludin at 10:56 PM

dengan nama Allah yang Maha Pengasih

hello dear diary. .
malas nak intro panjang lebor + mengarot bagai. .
just straight to the point oke?
hehe. .

actually petang tadi rasa nak makan kek batik so try2 lah buat. .
eh2. .jadi lah pulak kan && mak abah tercinta cakap sedap && dah boleh bukak kedai kek batik. .then siap soh jual kain batik lagi tuh. .hahaha. .

jom try buat jugak!!
-
-
-
firstly sediakan bahan bahan nya lah kan ::

1) 1/2 buttercup
2) 300 gram milo
3) 1 tin susu pekat
4) biskut marrie brand tak kesah. .ape ape pon boleh. .


cara-caranya ::

1) panaskan periuk atau kuali di atas dapur (basic nih perlu mention jugak huhu)
2) masukkan buttercup dan kacau sampai cair.
3) masukkan 1 tin susu pekat manis berkrim nyum2 && still kacau sampai sebati. pastikan api  
    still on && kecil.
4) masukkan 300 gram milo && still kacau sampai lumat sebati.
5) masukkan biskut marrie yang telah di patah riuk kan jadi bentuk yg lebih kecil && 
    kuantiti biskut boleh terpulang pada empunya badan nak letak banyak atau sikit. then  
    kacau sampai sebati.
6) matikan api && masukkan adunan tadi ke dalam loyang ataupun bekas yang besar.
7) ratakan adunan dalam loyang atau bekas & masukkan dalam peti ais selama 20 ke 30 
    minit..
8) kek batik siap sedia untuk dimakan nyum2. .


okeyh. .
selamat mencuba. .

p/s; sedang makan kek batik yang semanis saya. .uhuks!! (memerasankan diri)



:: till pingu meet cadbury ::




0 orang makan cadbury:

Post a Comment

kamu sangat cumel bila bacabaca;)
&& 2x lagi cumel bila kumenkumen;)
see!!dah cumey dah!!kumaoo!!