---> punca si pemalas !!

Posted by : normazuin jamaludin at 12:17 AM

salam 1 malaysia!!

hai. .
ha. .ri. .ini. .sa. .ya. .sa. .ngat. .MA. .LAS. .
(dengan nada yg giler longlai macam tak makan sehari)

hehe. .
actually hari ni hari malas saya. .sungguh!! nak buat hape pon tak boleh. .
padahal keje bukan main berlambak. .
tapi sikit pon tak insaf insaf. .

kenapa ya??
nak tau tak sebabnya??
okeyh meh terjah bawah ni setelah di research kan selama sehari pemalasan saya. .haha


punca 1  : bila penyakit malas menyerang
ofkozlah kita akan malas kan?? penyakit ni boleh dikatakan kronik especially for student2. .
yelah. .mana taknye. .bila penyakit ni datang je mulalah malas nak bukak buku, malas nak menternak idea nak wat asgnment or keje skolah, malas nak malas && sume2 lah yg seangkatan dengannye. .sampai kengkadang mandi pon malas(bukan saya). .huhu~~
haih!! hape pon tak boleh!!

punca 2  : bila malas buat kerja yg berlambak macam pasar lambak. .bersepah sepah. .
haha. .yg ni real punya. .yelah. .bila kerja bnyk && bertindih tindih due date nye, dia buat kita sampai tak tau nak buat yang mana satu . .so bila macamnie apa lagi. .tutup buku tutup mata sekali. .hahahaha. .


punca 3  : malas yang melampau. .


punca 4  : malas yang tahap gajah. .


punca 5  : malas yang tahap halimau. .


punca 6  : malas yang macam ubi keledek. .


punca 7  : malas sama seperti di atas tapi up sikit. .
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
punca 101  : semua malas malas yang diatas. .

hah!! see??
suma punca utama si pemalas adalah MALAS!!
tulah sebabnya kita ni kadangkadang kena sawan malas nieh. .
bahaya okeyh. .
macam saya sekarang ni. .
so cepatcepatlah pi amik air sembahyang && doa byk2 dijaohkan sawan malas nieh dari hinggap kat mana2 bahagian kulit kita okeyh!!. .

conclusionnya kat sini. .
mohlah kita jauhi sawan malas!!
RAJIN is KEJAYAAN. .
hahahaha. .

adios amigos!!


mood :: giler sewel sawan malas. .




p/s; jangan malas okeyh nanti kena sawan macam yg diatas. .kukukuh. .





:: till pingu meet cadbury ::





0 orang makan cadbury:

Post a Comment

kamu sangat cumel bila bacabaca;)
&& 2x lagi cumel bila kumenkumen;)
see!!dah cumey dah!!kumaoo!!