:: kemut a.k.a kedekutnya kau ::

Posted by : normazuin jamaludin at 12:30 AM

dengan nama ALLAH yang Maha Pengasih. .

harini aku sedaya upaya segala tenaga yang ada untuk update diari tersayang nie. .
almaklumlah. .hari ni hari penat aku & hari mengantuk sedunia untuk aku sorang je. .hahah!

ada satu benda yang aku nak share. .
tadi aku agak terkilan lah dengan si orangorang sekeliling masa aku tengah tunggu turn belajar drive. .(ceh belaja drive dier)
punyalah cuaca terik gila tadi. .plaknya aku duduk dengan muka ayu si manis jelita dekat tepi track blaja kete tu sorangsorang. .
almaklumlah membe sekepala semua dah ada lesen sendirian berhad so aku je yang baru terkedek kaduk nak ambik time nie. . =.=''
oke nak dijadikan cerita aku yang sorangsorang nie naklah kononnya cari orang yang boleh diajak berborak. .well aku nie peramah gile orangnyakan so haruslah tegur menegur dengan semanis boleh. .*perasan tan tan!

oke mula2 perasaan nak menegur untuk dijadikan kawan memang gila bapak membuak dia ibarat tumpahan milo ke ladang gandum belakang rumah. .
kononnya dengan strategi permulaan kenalah senyum ala2 siti nurhaliza kan. .

mangsa pertama untuk dijadikan teman berborak setelah nampak aku senyum :: membalas dengan muka ketat plus padat && mampat. .

oke takpe aku try lagi. .

mangsa kedua setelah untuk dijadikan teman berborak nampak aku senyum manis madu :: buat buat tak nampak kewujudan si aku yang semanis madu. .

oke agak bengang di situ. .try lagi. .never give up kate omputih gitu. .

mangsa ketiga untuk dijadikan teman berborak setelah nampak aku senyum semanis kurma khas dari felda redong :: langsung tiada respon yang +ve. .

dalam hati aku jerit sekuatkuat alam "wei manusia!! kedekutnya kau!!!!!! balas senyum sikit pon tak mau !! tak nak kawannnn!!! "

aku betul2 bengang dengan segelintir orangorang yang macamtu. .

dalam hati diorang bila nampak aku yang menggayakan macam2 jenis senyum agaknya 
" kau gila apa senyum sorangsorang macam orang gila "
atau
" aku jeles tengok kau manis sangat senyum seiras siti nurhaliza, so ingat aku nak balas balik? sorry morry lah "

macam tuh kot yang diorang fikir sebab tuh lah berat sangat nak senyum balik. .
whateverlah. .
aku ikhlas kot. .hape pon tak boleh. .

susah sangat ke nak senyum?. .
berdosa ke kalau senyum balik kat orang yang ikhlas senyum kat kita?
senyum boleh buat sakit ke?

senyum kan sedekah. .
wei. .tak rugilah kalau bagi senyum kat orang walaupun bukan yang kita kenal. .
tak luak pun aku rasa duit korangkorang untuk setakat senyum yang tak sampai 1minit pun. .
benda simple, just smile je kan. .
susah ke????

ingatlah. .walau sesedih mana pun kita. .walau semarah mana pun kita. .walau se moody mana pun kita. .
senyumlah. .
sebab ALLAH bagi kita 1000++ sebab kenapa kita perlu senyum walau macam mana desperate pun situasi kita. .
&&
kalau korang nak tahu. .muka korangkorang yang bila senyum lebih cantik && manis plus nampak muda dari muka korangkorang bila seketat plus sesendat macam harimau kelaparan. . .
nak awet muda kan?? so senyum lah oke. .
renung renungkan && selamat beramal!!
adios!


amaran : jangan senyum tak tentu pasal !! bahaya !! boleh dihantar ke tanjung rambutan. .hehe

p/s; a smile only takes a moment, but the memories of it lasts forever







:: till pingu meet cadbury with sincere smile ::

0 orang makan cadbury:

Post a Comment

kamu sangat cumel bila bacabaca;)
&& 2x lagi cumel bila kumenkumen;)
see!!dah cumey dah!!kumaoo!!