eksiden depan mata. .ouh. .itu scary~

Posted by : normazuin jamaludin at 1:40 PM

dengan nama Allah yang Maha Pengasih. .

assalamualaikum (;
hai readers !. .rasanya macam dah berhari2 aku tak update hape2. .
well. .kadang2 mood tak ada. .kadang2 penyakit abg 'M' a.k.a malas rajin datang menjengah berhari hari tak mau pergi jauh2. .kadang2 nie. .kadang2 tu. .
aish. .banyak tol kadang2. .

oke harini aku just nak kongsi cerita je ngan korangkorang. .
korangkorang mesti pernah kan tengok eksiden depan mata sendiri or korangkorang yang eksiden kat jalan raya yang banyak kete, lori, bajak, semut, UFO && seangkatan dengan nya lah kan. .eh semut?
weh semut pon melintas jalan tau. .mati tak mati je. .

ish cerita pasal eksiden nie scary lah. .mintak dijaohkan kan? kan2?
tak tahulah kalau korang yang mintak nak eksiden. .yelah bawak kereta macam hantu india. .bawak motor macam hantu cina. .haiyoo. .manyak susah maa. .carik pasal itu namanya. .
macam pagi tadi. .aku entah kenapa harini agak kerajinan pagipagi bangun awal pergi ekot Datok Jamaludin check in kan adik bongsu aku yang manja ala2 ubi sawan masuk sekolah menengah. .wah. .dah besar rupanya adik aku. .**barusedarakumakintua. .
dipendekkan cerita, masa on the way pergi ke bandar selepas check in kan adik aku tuh, tengah dok syok2 aku melayan perasaan dengar lagu OST ombak rindu yang agak kejiwangan disitu tibatiba. . .

gedebang kebabowwww!!!!!! **soundeffect

hilang ombak rindu aku dek terkezuuuuttt yang amat. .

lori bertembung kereta. .eh. .lori melanggar kereta. .eh kereta langgar lori. .semut langgar siput eh. .entah. .tak sure sebab tak ada playback. .
ini scary oke. .
eksiden nie berlaku kat jalan bertentangan. .
pakcik lori tak apa-apa aku rasa sebab dia bawak lori yang besar & kebal. .ofkoslah tak apa-apa kan. .
yang bawak kereta & dilanggar pulaknya seorang pakcik yang aku agak umurnya sebaya Datok J aka Datok Jamaludin tapi tua sikit. .
sadis aku nampak pakcik tuh yang muka sangat lah takut & menahan sakit. .
syukur pakcik tuh masih bernyawa. .

so masa tu aku start lah buat assumption yang agak hyperbola pasal eksiden tuh sebab tak tahu siapa yang salah. .
lori yang salah lah kot sebab kejar lampu hijau yang sipi2 nak ke merah. .
huh bahayalah lori nie !! kau kan besar. .bagi laluan pada yang kecik cemetot . .
huffffsssttt !! aku sangatsangat lah takot kalau belajar bawak kereta pastu kat sebelah ada lori. .memang aku menjerit tak pasal lah kan. .padahal nothing happen pon. . 

sebagai pengajaran, kat jalan raya janganlah kita berlagak bagus && power rangers. .ingat satu sama lain. .hati-hati && berhemah itu perlu oke. .tapi janganlah kau dok bawak macam kurakura nak mati. .marah orang lain kang. .jalan tu bukan jalan kita sorang oke. .ikut undang2 jalan raya. .kan dah besar kan? dah ada otak && boleh think2 lagi. .
so whatever it is korangkorang jaga diri korang. .tak mau eksiden2 nie. .bahaya u'olls!!. .

alah. .tak rock ar der bawak skema skema ni. .weh !! nak rock sangat bawak lah oke. .aku tak ada hal lah. .tangan putus, kaki kat kepala, kepala kat kaki ke korang yang tanggung. .aku cuma nasehat. .nasehat kan bagus. .boleh sehat tubuh badan. .tak caye? trylah oke !. .

satu lagi pesanan khas dari aku yang manis2 ayu ni. .**kausukaperasan
helmet & tali pinggang harus pakai oke ! biar skema badut ! janji kau hidup selamat !!
pandu cermat ! jiwa selamat !!
renung2kan && selamat berhatihati !!
adios!!



:: till pingu meet cadbury ::




1 orang makan cadbury:

Selendang Merah said...

sm penah jugak tengok kemalangan yg belaku depan mata..mengerikan..mintak2 kita di jauhi dr kemalangan...


betul keselamatan perlu di utamakn..ala..skema untuk selamat apa salahnya kn?

Post a Comment

kamu sangat cumel bila bacabaca;)
&& 2x lagi cumel bila kumenkumen;)
see!!dah cumey dah!!kumaoo!!